Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekes növények képes leírás - Kertészet, faiskola.tlap.hu
részletek »

Érdekes növények - Kertészet, faiskola.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kerteszet.tlap.hu » Érdekes növények
Keresés
Találatok száma - 5 db
A magnólia ültetése és gondozása

A magnólia ültetése és gondozása

A magnólia eredetileg a trópusi országokban és a meleg égövi vidéken él meg, de lombhullató változata egy kis odafigyeléssel és gondozással nálunk is ültethető. Két fajtája van az első, ami a levél megjelenése után kezd virágozni, de ez a fajta nálunk nagyon ritkán leélhető fel, mivel nagyon kényes és nem bírja a mi klímánkat. A másik faj, ami először virágzik, majd utána növeszt levelet, ezt a növényt találhatjuk meg a hazai kertekben. A magnólia az eredeti élőhelyén, az erdők alsó lombkorona szintjén élnek, itt is van örökzöld és lombhullató változata is. Sok magnólia fa található Kelet Ázsiában és észak Amerikában is, ahol szintén az árnyékos és párás erdők mélyén élnek ezek a színpompás növények.

Bonsai, növény, fa, kert - japán hangulat

Bonsai, növény, fa, kert - japán hangulat

A bonsai szó jelentése: a bon lapos edényt, a sai fát, növényt jelent. A bonsai történetről írásos dokumentáció nem maradt fent a keleti kultúrákban, így csak a szájhagyományokra hivatkozva és a korok társadalma, vallása ad alapot arra, hogy viszonylag megismerjük a törpefa eredetét és mítoszát. Történelmi leírásokból tudjuk, hogy az edényben nevelt növények őshazája Kína, ezért a kínai kertkultúrák és kertészetek által elmondottak alapjául véve ismerhetjük meg a bonsai művészetét. Eredete a 6-10. századra tehető.

Ehető Különleges Növények

Ehető Különleges Növények

Saját kutató munkánkkal kifejlesztettük a különleges saláták, friss fűszernövények, a rucola és az ehető virágok egész évben történő növény-védőszermentes termesztését, piacra helyezését.Oldalunkon a saját termesztésű növényeinkeket ajánljuk Önnek. Különösen a népszerű rucola salátára és az exkluzív fogadások növényeire, az ehető virágokra hívjuk fel a szíves figyelmét.

Kertészet, faiskola magazin hírek
Milyen szempontok alapján tervezzük meg a veteményes helyét a házikertben?
Milyen szempontok alapján tervezzük meg... A mezőgazdaságban körülbelül 50 m2 terület szükséges ahhoz, hogy egy átlagos ember évi frisszöldség-szükségletét kielégítsék. Ez egy öttagú családdal számolva 250 m2-t jelent. Viszont ha az otthoni kertben hatékonyan tervezzük meg az ültetést, akkor ez a terület akár 150 m2-re is lecsökkenthető. Mivel a házikertben mennyiségileg kevesebb növényt termesztünk,...
Hogyan építsünk sziklakertet?
Hogyan építsünk sziklakertet? Az építéséhez legalkalmasabb hely a ház körüli rész vagy a terasz. Ennek az az...
A sziklakerti kövek kiválasztása és elrendezése
A sziklakerti kövek kiválasztása és... Először is meg kell vizsgálnunk a területet, ahová létre szeretnénk hozni a...
Ehető sövény

Ehető sövény

Elegáns megjelenésű luxus növény. Jól viseli a legtöbb talaj fajtát, de a nedves, jól vízáteresztő talajt kedveli a legjobban, valamint a napos és félárnyékos helyet. . Mínusz 25 fokig fagytűrő. Lombhullató sövénynövény, maximális magassága akár 10 m is lehet. Nyírott és természetes sövényként is dekoratív. Lombozata tavasszal lilás-barna, nyáron sötét zöld, ősszel narancs, bordó, és sárga színekben pompázik. Öt szirmú lecsüngő fürtszerű fehér virágzata kora tavasszal, általában áprilisban díszíti.. Termése kis almaszerű rendkívül ízletes, mézes-pikáns extra delikátesz gyümölcs, amely már júniusban érik, így a primőr gyümölcsök közé tartozik.. Vitamin tartalma, és ásványi anyag tartalma egyedülálló. Gyümölcse sokféle formában tartósítható, felhasználható. Madárbarát kert nélkülözhetetlen növénye.

Legfurcsább növények - szivárványfa

Legfurcsább növények - szivárványfa

Amikor az ember ezt a fát először meglátja természetes élőhelyén nem akar hinni a szemének. A fa törzsét a szivárvány minden színe csíkozza, mintha egy őrült absztrakt festő mázolta volta tele, vagy egy óriási paintball csata zajlott volna a fák alatt. De ez a fa valóban ilyen. A neve is innen van: szivárványfa.

Tuti menü