Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kerti bútorok mivel a szabadban állnak, így ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Minimális gondozást igényelnek, hogy hosszú idő elteltével is jól mutassanak. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

A kerti bútorok gondozása

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A kerti bútorok gondozása
A kerti bútorok gondozása
A kerti bútorok mivel a szabadban állnak, így ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Minimális gondozást igényelnek, hogy hosszú idő elteltével is jól mutassanak.
Ezeknek a bútoroknak általában fehér vagy aranybarna a színük, ami egy idő után kifakulttá, illetve szürkéssé válik. A legjobb, ha napos, meleg időben fogunk neki a tisztításnak. Ehhez ecsetet, vagy olyan kefét javasolok, ami kíméletes az anyaggal. Használjon enyhén szappanos vizet a szennyeződések fellazításához, majd öblítse le sima vízzel a felületet, végül hagyja teljesen megszáradni.

Kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószereket csak abban az esetben használjon, ha zsírosak, vagy durván szennyeződöttek a felületek. Ezekkel a szerekkel igaz, hogy tisztább lesz az anyag, azonban hosszú távon rongálhatja azokat, ezért óvatosan bánjunk vele. Léteznek speciálisan kerti bútorokhoz való tisztítószerek is, melyek valamennyivel kíméletesebbek.
Hirdetés

Egyes kültéri bútorok érzékenyek lehetnek a rothadásra is. Ezeket érdemes szellős, déli fekvésű helyen elhelyezni, hogy az eső, illetve a hajnali pára minél hamarabb leszáradjon róla.

A fa bútorok esetében rendszeres lakozásra is szükség lehet, hogy megóvjuk a külső felületet. Ezeknél arra is ügyelni kell, hogy télen zárt helyen tároljuk.

Az alumínium, acél és kovácsoltvas bútorok könnyen karbantarthatóak, azonban itt ügyelni kell arra, hogy ne kezdjen el rozsdásodni. Ezek felületét viasszal vagy rozsdamentesítő szerekkel tudjuk megóvni.

Nagyon fontos, hogy a tisztítás előtt minden esetben olvassuk el a gyártó utasításait, és annak megfelelően végezzük el, így a kerti bútoraink biztosan tartósak és hosszú életűek lesznek.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kerti bútorok, gondozás, karbantartás, időjárás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-07 08:28:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü