Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Először is meg kell vizsgálnunk a területet, ahová létre szeretnénk hozni a köves kertünket. Az épületek, a fák és a növények mind befolyásolják a sziklakert kialakítását. Fontos, hogy a - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

A sziklakerti kövek kiválasztása és elrendezése

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A sziklakerti kövek kiválasztása és elrendezése
A sziklakerti kövek kiválasztása és elrendezése
Először is meg kell vizsgálnunk a területet, ahová létre szeretnénk hozni a köves kertünket. Az épületek, a fák és a növények mind befolyásolják a sziklakert kialakítását. Fontos, hogy a talajviszonyok is megfelelőek legyenek a kiválasztott területen.
Kövekként használhatunk építkezésből megmaradt kavics vagy téglamaradékot is. Sok növény kedveli a meszes talajt, így ezeket a törmelékeket is fel tudjuk hozzá használni. Ugyanakkor sokkal elegánsabb megoldás, ha a régióra jellemző kövekből alakítsuk ki a kertünket.

Az építés talán legnehezebb része a kövek lerakása és elrendezése lesz. Ehhez ajánlott egy kertépítő cég segítségét kérni, illetve megfelelő munkagépeket kölcsönözni a kövek kerten belül történő szállításához.

A kőrakásokat úgy szokták elhelyezni, hogy a magasabb kövek hátra, az alacsonyabbak pedig előre kerülnek. A nagyméretű sziklákat érdemes főkőként használni, melyeken elhelyezhetőek pl. nagyobb méretű bokrok vagy cserjék. Fontos, hogy elegendő helyet hagyjunk közöttük a növények számára.
Hirdetés

Ha a nagy és a kisméretű kövek is a végleges helyükre kerültek, akkor fel kell tölteni talajjal a közöttük maradt üregeket. A felületetek ajánlott elegyengetni, hogy ne mossa ki az eső. A megmaradt rések akár utólag is beültethetők növényekkel, amivel a gazt is elnyomhatjuk.

A kert különböző részeit szárazfallal is elválaszthatjuk egymástól, melyeken szintén futtathatunk növényeket. Utakat is kijelölhetünk benne, melyeket kaviccsal és kőlappal is boríthatunk. Ha a kertünk lejtős területen van, az utakhoz kapcsolódóan lépcsőket is építhetünk. Ezek szélein elhelyezett növényekkel pedig különleges hatást érhetünk el.


Halászteleki üzletünkben megtalálható a sziklakerti kövek, zúzalékok és görgetegek széles választéka:
www.kerti-aruda.hu
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - sziklakert, kövek, elrendezés, növények, talaj
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-09 08:29:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü