Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szeretnéd az Amazonasban a dzsungel közepén érezni magad? Panelben laksz és nincs kert a lakásodhoz? Szeretnéd, ha a szobád egy kerthez hasonlítana? Akkor a beltéri kertészkedést neked talál - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Beltéri kertészkedés

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Beltéri kertészkedés
Beltéri kertészkedés
Szeretnéd az Amazonasban a dzsungel közepén érezni magad? Panelben laksz és nincs kert a lakásodhoz? Szeretnéd, ha a szobád egy kerthez hasonlítana? Akkor a beltéri kertészkedést neked találták ki!
Miért előnyös a beltéri kertészkedés? Ennek több oka is van. Bent nem koszolod annyira össze magad, mint a hátsó kertben. A másik előny, hogy nincsenek a növények kitéve az időjárás viszontagságainak, ezért Magyarországon nem őshonos fajtákat is választhatsz. Továbbá te sem vagy kitéve az időjárásnak, akár szakadó esőben vagy a tél kellős közepén is gondozhatod a "kertedet". A szobanövények telepítése ráadásul egészséges is, mivel megkötik a széndioxid egy részét és oxigénné alakítják át.

A kinti kertészkedéshez hasonlóan itt is nagyon fontos tényező a fény, a víz és a talaj. A szobanövények esetében pedig ezek mindegyikéről neked kell gondoskodnod!
Hirdetés

Mivel minden növény fotoszintézissel állítja elő a szükséges tápanyagokat, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy elegendő fényhez jussanak. Próbáld meg az elhelyezkedést úgy megtervezni, hogy minél több közvetlen napfény érje őket. Előnyt jelent, ha az ablak déli fekvésű.

Természetes csapadék hiányában a benti növényeket neked kell locsolnod. Mivel élő szervezetekről van szó, sose feledkezz meg a rendszeres víz-utánpótlásról. Próbálj meg egy rendszerességet kialakítani a napi vagy heti teendőid között, és a locsolást mindig ugyanabban az időpontban elvégezni.

Szintén elengedhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű talaj.
Fontos, hogy a választott cserép mérete elég nagy legyen a folyamatos növekedés fenntartásához. Mivel itt nincs természetes komposztálódás, ezért a földben a folyamatos tápanyag-utánpótlásról neked kell gondoskodni. Szerencsére ma már elég széles műtrágya kínálat van a kertészeti szaküzletekben minden típusú növényhez.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kertészkedés, növény, beltéri, talaj, öntözés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-08 09:39:10
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü