Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az otthoni kertészkedés, ezzel együtt a virágültetés napjainkban egyre népszerűbb hobbi. Ennek az az oka, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágok látványát, ráadásul már néhány - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Hogyan építsünk saját virágoskertet?

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan építsünk saját virágoskertet?
Hogyan építsünk saját virágoskertet?
Az otthoni kertészkedés, ezzel együtt a virágültetés napjainkban egyre népszerűbb hobbi. Ennek az az oka, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágok látványát, ráadásul már néhány négyzetméteres terület is elegendő hozzá.
Amennyiben még nincs tapasztalatunk a kertészkedés terén, akkor érdemes kicsiben elkezdeni az ültetést (pl. készíthetünk egy kis virágágyást az utcán, a ház előtt). Ha így teszünk, akkor több lesz az esélyünk arra, hogy megértsük a kertészkedés lényegét és ne házimunkaként, hanem hobbiként gondoljuk arra, ezért ha később belejövünk, szívesen bővítsük a kertünket és mindig örömmel fogjuk azt gondozni.

Alapvetően kétféle kertészkedési módszer létezik. A leggyakoribb, hogy műtrágyákat, gyomirtó és növényvédő szereket használunk.

A másik lehetőség a biokertészkedés, ami segít abban, hogy egy természetes egyensúlyt hozzunk létre a virágos kert, a növények és a talaj között. Mivel a kert egy élő ökoszisztéma, ezért próbáljuk meg fenntartani a növények egészségét durva és káros vegyi anyagok használata nélkül.
Hirdetés

A kertészkedés megkezdése előtt fontos a hely kiválasztása. Mivel minden növény fotoszintézissel állítsa elő a szükséges tápanyagot, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő fényhez jussanak. A legtöbb virág számára átlagosan napi 6 óra napsütés az ideális.

Amennyiben olyan társasházban lakunk, amihez nincs külön kert, akkor vásárolhatunk virágtartókat is, így nem kell teljesen lemondanunk a virágok által nyújtott látványról.

Ha a hely kiválasztásával megvagyunk, akkor kerítsük le azt a területet, ahol a majdani virágágyás lesz.
Ehhez használhatunk valamilyen madzagot, fa jelölőket, de akár köveket is. Ezután távolítsuk el az összes gyepet, füvet és az egyéb gyomokat a területről. A virágágyás mélysége 8-10 centiméter legyen. Az ültetésnél kövessük a növényekhez mellékelt telepítési útmutatót. Végezetül fontos a megfelelő gondozás és etetés, hogy a virágaink szépen nőjenek és ragyogóan színesek legyenek az év nagy részében.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - virágoskert, hogyan építsünk saját virágoskertet, vorágok,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 09:22:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü