Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az építéséhez legalkalmasabb hely a ház körüli rész vagy a terasz. Ennek az az oka, hogy az itt termesztett növények általában kisméretűek, így a távolból nem mutatnak olyan jól. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Hogyan építsünk sziklakertet?

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan építsünk sziklakertet?
Hogyan építsünk sziklakertet?
Az építéséhez legalkalmasabb hely a ház körüli rész vagy a terasz. Ennek az az oka, hogy az itt termesztett növények általában kisméretűek, így a távolból nem mutatnak olyan jól.
Az első feladatunk a terv elkészítése lesz. Képzeljük el, hogy miképp fog kinézni a sziklakertünk, mekkora lesz, és milyen növényeket termesztünk majd benne. Ha így cselekszünk, akkor már céltudatosan megyünk a boltokba és a költségek is jobban kalkulálhatóak.

A hely kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy minél több napfény éri a növényeinket, annál szebbek és nagyobbak lesznek. Fontos továbbá a megfelelő vízutánpótlás, melyet locsolással is biztosíthatunk.


A kertet úgy szokták kialakítani, hogy az 20-30 cm-el a talaj fölé emelkedik. Ezen felül a lejtős sziklakertek is nagyon elterjedtek. A talaj termőképességét növelhetjük virágföld vásárlásával vagy trágyázással.
Hirdetés

A sziklakertnél fokozottan oda kell figyelni a gyomokra, mivel azok nagyon hamar komollyá válhatnak, ilyenkor pedig már nehéz a növényeink károsítása nélkül eltávolítani. Ehhez nem feltétlenül kell gyomirtó-szereket használnunk, kisebb méretű kert esetében akár kézzel is eltávolíthatjuk.

A kert nagyságához mérten válasszuk ki a köveket. Kerüljük a szabályos formájú, lekerekített sziklákat, így a kertünk természetesebbnek fog tűnni. Szerencsére a boltokban méret és forma terén is nagyon széles a választék, sőt akár még műköveket is vásárolhatunk. Az elhelyezésnél is ügyeljünk a véletlenszerűségre, ne használjunk különböző fajtájú sziklákat, ne fessük be azokat, továbbá ne hagyjunk hézagot az egyes darabok között.


Halászteleki üzletünkben megtalálható a sziklakerti kövek, zúzalékok és görgetegek széles választéka:
www.kerti-aruda.hu
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - sziklakert, építés, növények, kövek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-11 08:13:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü