Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A szomszéd fűje mindig zöldebb? Ezentúl nem lesz az, ha megfogadja a cikkünkben írt tippeket! Először is meg kell értenünk a négy alapvető elemet, melyre minden pázsitnak szüksége van. Ezek - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Hogyan gondozzuk a gyepet?

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan gondozzuk a gyepet?
Hogyan gondozzuk a gyepet?
A szomszéd fűje mindig zöldebb? Ezentúl nem lesz az, ha megfogadja a cikkünkben írt tippeket! Először is meg kell értenünk a négy alapvető elemet, melyre minden pázsitnak szüksége van. Ezek a talaj, a víz, a levegő és a napfény. Az ötödik tényező pedig maga a gyep minősége.
Talaj: ha a talaj nem rendelkezik megfelelő tápanyagokkal, vagy túl savas, akkor előfordulhat, hogy a fű rosszul nő. Ma már létezik olyan talajteszt, ami megmutatja, milyen tápanyagok hiányoznak. Fontos az is, hogy a talaj kellően puha legyen, a kemény földben ugyanis nem tudnak növekedni a gyökerek.

Víz: a fű növekedéséhez elengedhetetlen a víz. Ha kevés eső esett, akkor öntözéssel kell pótolnunk a hiányzó csapadékmennyiséget. Az öntözést kora reggel vagy napnyugta után érdemes elvégezni, mivel ilyenkor érhetjük el a legjobb eredményt.

Levegő: a fű növekedéséhez szintén elengedhetetlen tényező a levegő. Ügyeljünk arra, hogy a pázsit kellően szellős helyen legyen, felülete pedig szabadon álljon, azaz ne takarja be semmi.

Fény: legalább napi hat óra közvetlen napfényre van szüksége a gyepnek. Ha az udvaron fák is nőnek, akkor az ágakat vágjuk vissza úgy, hogy elegendő napsütés érje a pázsitot.
Hirdetés

Néhány tipp, mellyel még egészségesebbé tehetjük a gyepet

  • mindig takarítsuk le a felületéről a lehullott leveleket
  • sose nyírjuk a pázsitot, amikor nedves
  • érdemes estére hagyni a fűnyírást, mivel ilyenkor kevesebb stressz éri a gyepet
  • rendszeresen lazítsuk ki a gyepet, hasonlóan, mint ahogyan a hajat szokták ritkítani


Ezeknek a tippeknek a betartásával sokkal egészségesebb és boldogabb lesz a pázsit, így jobban élvezhetjük a látványát, miközben a verandán pihenünk.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - szép gyep titka, fűápolás, hogyan lehet szép füvem, gyep, fű,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 09:23:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü