Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy sziklakert minden családi háznál lenyűgöző látványt nyújthat. Különösen széppé és hangulatossá tehetjük, ha egy kerti tavat is építünk bele. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Hogyan kell felépíteni egy sziklakertet?

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan kell felépíteni egy sziklakertet?
Hogyan kell felépíteni egy sziklakertet?
Egy sziklakert minden családi háznál lenyűgöző látványt nyújthat. Különösen széppé és hangulatossá tehetjük, ha egy kerti tavat is építünk bele.
A megépítéséhez először is szükségünk lesz kövekre (rengeteg kőre). Itt két lehetőség közül választhatunk. Vagy természetes köveket vásárolunk, vagy olcsóbb öntött, üreges sziklákat veszünk. Ha van a közelben kőfejtő, akkor onnan is vásárolhatunk, de akár interneten keresztül is rendelhetünk (ez utóbbi megoldás kényelmesebb, mivel nem kell gondoskodnunk a szállításról).

Ha megvásároltuk a köveket, távolítsuk el a füvet, illetve az egyéb növényeket a kertből. Ez után simítsuk le a terepet, majd helyezzük el a sziklákat szabálytalan alakzatban. A forma kiválasztásához használjuk a fantáziánkat, pl. az egyik oldalon érdemes létrehozni egy meredek töltést, míg a másikon egy fokozottan lejtős területet tágabb sziklákkal. Ha ez megvan, tömörítsük a köveket úgy, hogy azok stabilan álljanak a helyükön.
Hirdetés

A végső lépés a növények kiválasztása. Telepíthetünk bele bokrokat, kerti fákat, de akár virágokat is. Ennek is csak a fantáziánk szab határt.

A sziklakertet úgy érdemes megtervezni, hogy kitöltse a teljes rendelkezésre álló helyet. Ha kicsi a hely, a bokrok és a kövek megfelelő elhelyezésével akkor is jó látványt lehet elérni. A lényeg, hogy a sziklákat ne rétegesen, hanem rendszertelenül helyezzük el, hogy a látvány minél természetesebbnek hasson. A kész kertet díszíthetjük kerti figurákkal, lámpásokkal, szobrokkal, a széleit oszlopokkal, de akár szökőkutat is tehetünk bele.


Halászteleki üzletünkben megtalálható a sziklakerti kövek, zúzalékok és görgetegek széles választéka:
www.kerti-aruda.hu
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - sziklakert, kövek, felépítés, növények
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-04 08:18:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü