Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A fából készült kerti játékok még a mai napig nagyon népszerűek. Szinte minden korosztály kedveli őket, de különösen az óvodás gyerekek imádnak rajtuk játszani. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Kerti játékok - amiért a gyerekek biztos szívesen kimennek a friss levegőre

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kerti játékok - amiért a gyerekek biztos szívesen kimennek a friss levegőre
Kerti játékok - amiért a gyerekek biztos szívesen kimennek a friss levegőre
A fából készült kerti játékok még a mai napig nagyon népszerűek. Szinte minden korosztály kedveli őket, de különösen az óvodás gyerekek imádnak rajtuk játszani.
Biztosan minden anyukával előfordult már, hogy a gyereke nem tudott hintázni vagy éppen csúszdázni a játszótéren, mert annyian voltak kint. Ez az állítás különösen a tavasz első napjaira és a hosszas nyári nap utáni hűvös estékre igaz. Ugyanakkor az egész napos munka után sok szülő csak ilyenkor ér rá a gyerekekkel játszani. Amennyiben nem panelben lakunk és a házhoz tartozik egy kis udvar vagy udvarrész is, akkor ott csodálatos játszóteret rendezhetünk be. Ehhez vásárolhatunk kerti hintát, csúszdát, de akár játszóházat is. A felállítása után akkor játszhatunk kint a gyerekeinkkel, amikor mi szeretnénk, ráadásul még el sem kell mennünk ehhez otthonról.

Ezek a játékok anyaga többnyire fa és műanyag. A használatuk segít a gyerekek ügyességének, állóképességének és koordinációjának a fejlesztésében. A friss levegő, illetve a napfény pedig a szervezetükre és az immunrendszerükre van jó hatással. Ezen felül az óvodások fejlődése szempontjából különösen fontos a kísérletezés, illetve a "kalandvágy", mivel ez által megtapasztalják a képességeiket és a testi korlátjaikat.
Hirdetés

Ugyanakkor mivel ezek a játékok többsége kisgyerekek számára készült, ezért a vásárláskor különösen oda kell figyelni a biztonságra. Ellenőrizni kell a felületet, hogy nincsenek-e kiálló alkatrészek, szálkák vagy egyéb rendellenességek, melyekkel felsértheti magát a gyerek. A kinti játék alatt soha ne hagyjuk magára a gyerekeket, ügyeljünk arra, hogy csak szülői felügyelet mellet használhassák ezeket az eszközöket!


Halászteleki üzletünkben megtalálható a kerti fa játékok széles választéka:
www.kerti-aruda.hu
Fából készült kerti játszóház Fából készült kerti játszóház
Kerti fa játszóház gyerekház   Kerti fa játszóház gyerekház
Kerti gyerekház Kerti gyerekház
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - fajáték, hinta, csúszda, gyerek, vásárlás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-05 07:41:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü