Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A különböző méretű szobrok elhelyezése hagyományos és évezredekre visszanyúló módja annak, hogy a kertünket feldíszítsük és egy kis eleganciát adjunk hozzá. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Kerti szobrok - a kert ékkövei

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kerti szobrok - a kert ékkövei
Kerti szobrok - a kert ékkövei
A különböző méretű szobrok elhelyezése hagyományos és évezredekre visszanyúló módja annak, hogy a kertünket feldíszítsük és egy kis eleganciát adjunk hozzá.
Ezek a kis szobrok lehetnek a valláshoz, a mitológiához, a történelemhez vagy emlékművekhez kapcsolódó alkotások, illetve ezek reprodukciói. Ráadásul egyes típusok akár még madáretetőként, itatóként vagy virágtartóként is funkcionálhatnak. Ha egyedi szobrokat szeretnénk készíttetni, akkor érdemes kézművesekhez fordulni, viszont ha nincsenek ilyen igényeink, akkor az interneten számtalan öntött figura között válogathatunk. Ez utóbbinak rengeteg típusa létezik, mint például sellő, Vénusz, Buddha, Szűz Mária, Angyalka, Dávid vagy boszorkány alakú szobrok.

Mivel ezek a darabok külső dekorációk, ezért hajlamosak a piszkolódásra és elszíneződésre. Ugyanakkor a féléves vagy éves rendszerességű tisztítás segít megőrizni a szobrok ragyogó és tiszta színét egész évben. Ennek során öblítse le sima vízzel a teljes felületet. Az aprólékos részek eléréséhez fogkefét, vagy olyan ecsetet, illetve súrolókefét használjon, ami kíméletes és nem okoz sérülést az anyagban. Második lépéskén dörzsölje át folyékony szappanos vízbe mártott törlőronggyal vagy szivaccsal a teljes felületet. Végezetül mossa le alaposan a szappant, majd hagyja megszáradni a szobrot.
Hirdetés

Mivel ezeket a kerti szobrokat többnyire cementből készítik, ezért a szállításkor legyünk óvatosak. Amennyiben interneten keresztül rendelünk, általában biztosítva vannak a csomagok, így az esetleges sérülés esetén nem ér bennünket kár.


Halásztelki kőkereskedésben Magyarországon a legnagyobb választékkal rendelkezünk szobrokkal és kerti figurákkal kapcsolatban:
www.kerti-aruda.hu
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kert, szobor, dísztés, tisztítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-06 08:20:05
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü