Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kertészkedésre sose házimunkaként, hanem inkább hobbiként gondoljuk, amiben örömünket leljük. Ebben az útmutatóban néhány pillantást vetünk a kertészkedés alapjaira, melyekkel biztosíthat - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Néhány egyszerű lépés, hogy a kert jól nézzen ki!

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Néhány egyszerű lépés, hogy a kert jól nézzen ki!
Néhány egyszerű lépés, hogy a kert jól nézzen ki!
A kertészkedésre sose házimunkaként, hanem inkább hobbiként gondoljuk, amiben örömünket leljük. Ebben az útmutatóban néhány pillantást vetünk a kertészkedés alapjaira, melyekkel biztosíthatjuk, hogy a kert barátságos és kellemes hely legyen, ahová bármikor szívesen kimegyünk pihenni a forró nyári napokban.
1. Gyep gondozása

A gyep rendszeres vágást igényel, melyhez szükségünk lesz valamilyen fűnyíró gépre. Otthoni használatra a benzines vagy elektromos kézi fűnyírók a legelterjedtebbek. Ügyeljünk arra is, hogy a fű elegendő vízhez jusson, ehhez elhelyezhetünk automata öntözőt, de kézi locsolót is használhatunk.

2. Kert ágyás gondozása

A kert ágyásnál ügyeljünk arra, hogy ne legyen gyomos. A gazok eltávolításához használjunk hosszú nyelű kapát. Sose alkalmazzunk gyomirtó szereket, mivel ezek a hasznos növényekre is hatással lesznek. Amennyiben cserjék vagy bokrok is vannak a kertben, azok rendszeres metszést igényelnek. Arra is figyelni kell, hogy a növények olyan környezetben legyenek, ahol otthon érzik magukat.
Hirdetés

3. Terasz tisztán tartása

Bár a teraszon nincsenek növények, de a kertünknek ez is fontos része, hiszen itt fogunk megpihenni. Ehhez használhatunk magas nyomású slagot vagy kémiai tisztítószereket is. Utóbbi esetben ügyeljünk arra, hogy a szerek ne érintkezzenek a növényekkel.

4. Kavicsos területek karbantartása

Mivel itt nem teremnek hasznos növények, ezért nyugodtan bevethetünk gyomirtó szereket. Kis terület esetén kézzel is eltávolíthatjuk a nem kívánt gazokat.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kert, kerti munka, kertrendezés,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 09:22:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü