Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az örökzöld növények a lombhullatókkal szemben egész évben szép megjelenést és hosszú élettartamot nyújtanak. Egyes fajták alkalmasak szélfogóként is, pl. a fenyőt sok helyen ilyen célból te - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Örökzöld növények a kertben

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Örökzöld növények a kertben
Örökzöld növények a kertben
Az örökzöld növények a lombhullatókkal szemben egész évben szép megjelenést és hosszú élettartamot nyújtanak. Egyes fajták alkalmasak szélfogóként is, pl. a fenyőt sok helyen ilyen célból telepítik. Ebben a cikkben a legismertebb örökzöld növényfajtákat mutatom be.
Örökzöld növények a kertbenAz örökzöld növények a lombhullatókkal szemben egész évben szép megjelenést és hosszú élettartamot nyújtanak. Egyes fajták alkalmasak szélfogóként is, pl. a fenyőt sok helyen ilyen célból telepítik. Ebben a cikkben a legismertebb örökzöld növényfajtákat mutatom be.


Cédrus

A cédrus főképp az északi területeken terjedt el. A megjelenése fiatal korban kúp alakú, még az idős fák lombkoronája szabálytalan alakot vesz fel. Az élettartama igen hosszú, akár 2-3000 évig is elélhet. Ez a fafajta nagyon kedveli a hegyvidéki éghajlatot, 1500 m feletti magasságban érzi magát a legjobban.

Fenyő

A fenyő a legismertebb és legelterjedtebb örökzöld növényfajta. Magyarországon különösen sok kertben megtalálható. A cédrushoz hasonlóan ez is főképp az északi területeken terjedt el, a hűvös és csapadékos éghajlatot kedveli. A fenyő jól tűri a szárazságot, továbbá csak minimális gondozást igényel, ezért jó választás azoknak, akiknek csak kevés idejük van a kertészkedésre.
Hirdetés

Boróka

A boróka szinte az egész világon elterjedt növény. Képviselői az egyenlítői hegyvidéktől az Arktiszig előfordulnak. A lombja igen gyorsan nő, fényigényes. A hátránya, hogy a légszennyezést nehezen tűri, továbbá hamar megtámadják a levéltetvek és az atkák.

Tiszafa

Hazánkban védett növény, ami jellemzően 10-20 méter magasra nő meg. Az ültetésnél hátrányt jelent, hogy lassan növekedik, viszont az élettartama nagyon hosszú, akár 1500-2000 évet is megélhet. A nyesést jól bírja, ezért tetszőleges formájúra vághatjuk.

Lucfenyő

A lucok rendkívül terebélyes fák, akár a 80-90 méteres magasságot is elérhetik. Annak ellenére, hogy egyes fajtái nem kedvelik a szárazságot és a meleget, a lucfenyő egy szívós növény. A levele körülbelül 4-10 éves korában hullik le.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Örökzöld növények, örökzöldek, fenyök, örökzöld növényfajták, tiszafa, cedrus,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 09:22:00
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü