Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyakunkon a tavasz. Ilyenkor a nappalok egyre hosszabbak, a talaj már kellően meleg, így ez a legjobb időpont a növények elültetésére, illetve a kerti munkák megkezdésére. - Kertészet, faiskola magazin
részletek »

Tavaszi teendők a kertben

Kertészet magazin, ami segít abban, hogy még a legkisebb helyen is tudjunk magunknak varázsolni virágokat, növényeket és ezek ápolásához ad hasznos tanácsokat. Legyen az akár a gyep, vagy éppen virágoskert, de haszonnövény is.
Kertészet, faiskola magazin
Itt vagy: Kertészet, faiskola magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tavaszi teendők a kertben
Tavaszi teendők a kertben
Nyakunkon a tavasz. Ilyenkor a nappalok egyre hosszabbak, a talaj már kellően meleg, így ez a legjobb időpont a növények elültetésére, illetve a kerti munkák megkezdésére.
Az első teendőnk a talaj felásása lesz. Ez különösen fontos, mivel így eltávolítjuk az összes gyom-maradékot, továbbá fellazítsuk a földet a növény, illetve a virágmagok számára.

Az ültetés előtt trágyázhatjuk is a talajt, így több tápanyaghoz juthatnak a növényeink, ezáltal szebbek lesznek.


Amennyiben zöldséget és gyümölcsöt szeretnénk a kertben termeszteni, akkor az alábbi növényeket kora tavasszal kell elültetni:

- Saláta
- Káposzta
- Karfiol
- Brokkoli
- Sárgarépa
- Cékla
- Zeller
- Hagyma
- Borsó
- Bab
- Burgonya
Vannak növények, melyek érzékenyek a kora tavaszi éjszakai-lehűlésekre, ezeket április közepe, illetve május eleje környékén érdemes elvetni:
- Paradicsom
- Uborka
- Cukkini
Hirdetés

Ha virágos kertet szeretnénk, akkor már most érdemes megvenni a virágmagokat, mivel ilyenkor a legszélesebb a választék. Az ültetéssel viszont várjuk meg a március közepét, illetve végét, amikor már nem kell éjszakai fagyokra számítani.

Amennyiben gyep is van a kertünkben, gondoskodjunk arról, hogy megfelelő mennyiségű fényhez, illetve levegőhöz jusson. Ehhez gyűjtsük össze az ősszel lehullott levélmaradékot, - amennyiben nem tettük meg ezt korábban. Március végén, illetve április elején serkenthetjük műtrágyával is a füvek növekedését.
Ilyenkor tavasszal kell a fákat is megmetszeni, még azelőtt, hogy elkezdenének az első levelek, illetve rügyek kihajtani. Gyümölcsfák esetén fontos a rajta maradt gyümölcsmúmiák eltávolítása is, ezek ugyanis betegségek forrásai lehetnek.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tavaszi teendők, kert, tavasz, gyep. zöldség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 09:23:51
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü